Изкушението да използваш мобилния телефон, докато шофираш, очевидно е много голямо.

...
Изкушението да използваш мобилния телефон, докато шофираш, очевидно е много голямо.
Коментари Харесай

Пътник в градския транспорт направи забележка на шофьора и съжали жестоко

Изкушението да използваш мобилния телефон, до момента в който шофираш, явно е доста огромно. Особено при водачите от градския превоз в Пловдив. Въпреки огромната заплаха от произшествия с тежки последствия, макар че дават отговор за живота на десетки пасажери, написа  TrafficNews.bg. Възмутен пловдивчанин реши да показа с всички прекарванията си в рейс №10 през вчерашния ден, които с изключение на с " приказки по телефона " са гарнирани и със... опасност от пердах.

" Шофьор на рейс №10 говореше, до момента в който кара. И то на висок звук - към 5 - 6 минути. Когато му направихме забележка, подходи нападателно, като ми сподели, че не го интересува и продължи да приказва. На слизане му споделих, че ще го пратя на медиите, а той ми се изсмя и ме назова " дръвник ". Като му споделих да не ме наскърбява, кондукторът потегли да се бие с мен ", споделя той.



На случката има очевидци. Да заплашваш някого с пердах, тъй като е направил забележка за жестоко нарушаване по време на шофиране... е, това към този момент ни идва допълнително. За такава обстановка националната мъдрост от дълго време е измислила сентенция: Хем нас*ран, хем огромен! А законотворците са измислили закони.

Според тях сте в нарушаване, в случай че шофирате и употребявате мобилния си телефон, без хендсфри, в това число до момента в който чакате на светофари или сте заседнали в трафик. Отдавна е открито, че потреблението на мобилен телефон може да забави времето ви за реакция с до 50%. В същото време усилва четирикратно вероятността от злополука. Шофьорите имат право да употребяват мобилен телефон единствено в случай че се обаждат на незабавния телефон 112 и не е безвредно или неуместно да спре, или в случай че са паркирали безвредно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР